Om Cityterminalen

Cityterminalen ligger mitt i Stockholms city mellan Klarabergsviadukten och Kungsbron och är stadens största busstation. Härifrån kan du resa till hela Sverige och också till en stor del av Europa.

Bussterminalen har två plan med 19 utgångar och är en knutpunkt för busstrafik till och från huvudstaden. Från Cityterminalen avgår och ankommer varje dag cirka 800 bussar. De flesta av bussarna är långfärdsbussar i linjetrafik, men många är också abonnerade bussar för skolklasser, föreningar och företag.

Första mötet med Stockholm
För många ankommande resenärer är Cityterminalen det första mötet med huvudstaden. Hit kommer både svenska och utländska turister, främst från Stockholms fyra flygplatser. Terminalens kundservice hjälper till med viss turistinformation och i hallen finns även en informationstavla på plan två. Här finns också ett flertal butiker och caféer samt förvaringsboxar, växlingsmöjligheter och toaletter.

Precis bredvid Cityterminalen ligger Stockholms Centralstation och T-centralen. Du tar dig lätt mellan byggnaderna via rulltrappor och hissar. Utanför Cityterminalen och Centralstationen stannar också flera innerstadsbussar.

Cityterminalen ägs och förvaltas av Jernhusen
Jernhusen äger, förvaltar och utvecklar ett av Sveriges mest spännande fastighetsbestånd av stationer, kontor, underhållsdepåer och godsterminaler längs den svenska järnvägen.

Cityterminalen är öppen varje dag mellan 03.00 och 00.15